Yüz Dolgusu

Yanak dolgusu

Yanak dolgusu nedir?

Ağız köşesinden, kulak önüne uzanan elmacık kemiği çıkıntısının altından çene hattına kadar uzanan alana yanak denir ve anatomik olarak yumuşak yağ ve kas dokudan oluşan bir alandır. Altında kemik destek olmadığı için bu bölgenin inceliği kişileri zayıf gösterirken kalın ve hacimli olması da kilolu bir görünüm vermektedir. Bu yüzden de insanlar yanaklarının duruşundan, hacminden sıklıkla rahatsız olurlar. Yanak dolgusu da bu bölgeye hacim verme konusunda en kolay ulaşılabilen ve sorunsuz tedavi seçeneğidir.

Yanaklar yeterli hacimde olduklarında dolgun, canlı, sağlıklı görüntümüzü sağlayan önemli bir bölgedir. Cilt yapısı yüzün diğer bölgelerine göre kalın ve gözeneklidir. Ön yanak bölümünü oluşturan kısmın hacmi genellikle biraz daha azdır. Gözümüzün dış ve alt kısımlarında en yüksek hacime ulaşır ve kulak önüne doğru yine hacmi azalır. Yanakların özellikle ön ve orta bölümlerinin belirginliği kişilerin daha güzel ve sağlıklı görünmelerini sağlar. Bu nedenle bu bölgelere dolgu uygulaması orta ve ileri yaşlar da sıklıkla gerekmektedir.

  • Yanaklara dolgu yapılması ne işe yarar?

Yanaklar yüzün her iki yanında bizim ne kadar sağlıklı olduğumuzu karşı tarafa ve ayna karşısında bize gösteren bir çeşit gösterge gibidir. Buranın hacimsizliği yüzün her yerine yansıyan ve yorgun, zayıf algısı yaratan bir etkisi varken, yanakların fazla belirginliği de kilolu görünmemize neden olmaktadır. Bu nedenle yeterli hacimde olması önemlidir.

  • Kaç cc dolgu yanaklar için yeterli olur?

Yanaklar yukarıda tanımladığımız gibi yüzün büyük bir bölümünü işgal ederler. Burada ki hacim kayıpları (aşırı kilo kaybı, bişektomi sonrası, genetik, yapısal, yaşa bağlı, vs.) yüz ifadesinin olumsuz etkileyebilir. Yanak dolgusu en az birer ml dolgu uygulaması sonrası daha fazlası için 10 gün aralarla ilaveler yapılmasının daha kabul edilebilir sonuçlar verdiğini söylemek isterim. Yetersiz miktarlar yapılan işlemin etkisini görememenize ve mutsuz olmanıza neden olacaktır. Aynı durum fazla yapılmasıyla da olabilir. O nedenle aralıklı ilave dozlar kararında sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Bu yazımız bu konu ile ilgili en çok okunanlardan:  Dudak dolgusu

Yanak dolgusu nasıl uygulanır?

Uyuşturucu kremler sayesinde kanül kullanarak minimum rahatsızlıkla uygulanabilen bir bölgedir. Genellikle morarma veya aşırı şişlik, ödem gibi sorunlar görülmez. ama 10 gün aralarla ek dozlar aynı şekilde yapılabilmektedir.

cilt gençleştirme yanak dolgusu Estetik Cerrah Op. Dr. Orhan Murat Özdemir
  • Ne kadar süre etki eder? Yanak dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

Hyaluronik asit dolgularının kalıcılık süreleri 9-18 aydır. Çok nadiren daha kısa veya daha uzun süreler kalabilirler. Kalıcı dolgu değildirler. Yanak bölgesinin hacim sorunu belirgin seviyede ise kullanılması gereken dolgu miktarının fazla olmasına neden olabilir. Az veya yetersiz miktarlarda dolgu yapılmış olması dolgunun sert, elle hissedilebildiği ilk 10-15 günlük süre sonrasında eridiği hissine neden olabilir. Halbuki dolgunuz enjekte edildiği yerde durmakta ancak siz elle artık hissedemiyor olabilirsiniz.

Yanak dolgusu fiyatı ne kadardır?

Dolgu ücretleri kullanılan dolgunun markasına, miktarına ve uygulayan doktorunuzun tecrübesine göre değişiklik gösterebilir. Yanaklar altında kemik destek olmadığı için yapılacak dolgunun istenilen seviyede dolgunluk vermesi için biraz fazla bir hacim gerekli olabilir. Bu nedenle her yanak için en az birer ml’lik dolgu düşünülmelidir. Ek dozlar da kontrollerde yapılabilir. Yanak dolgusu ücretlerini kliniğimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

12 Yorum

    1. Dolgu fiyatları kullanılacak dolgu miktarına göre değişmektedir ve sizin ihtiyacınıza göre belirlenmektedir. Bunun için mutlaka muayeneye gelmeli ve yüz yüze Op. Dr. Orhan Murat Özdemir’e muayene olmalısınız. 1 ml dolgu için ücret bilgisini saat 12:00 ile 17:30 arasında telefon ederek kliniğimizden öğrenebilirsiniz.

  1. Merhaba benim yanahimin tek tarafı çok çökmüş bir şekilde buraya kalıcı bir dolgu ve ya estetik tarzı birşey oluyor mu

    1. Burcu hanım, sorununuzu güzel anlatmışsınız ancak sizi görüp değerlendirirsem daha fazla ve daha doğru bilgi verebilirim. Bu nedenle 03124482361 nolu telefonumuzdan randevu alabilirsiniz.

  2. Merhaba Orhan Bey. 1.5 ay önce İstanbulda biR klinikte elmacık dolgusu yaptırdım. Yaptırmdan önce 1 yıl en az kullanabilirsiniz dediler ama 1,5 ayda tamamına yakını eridi belki yüzde 5 falan kaldı. Kontrole gittiğimde kişiden kişiye süre değişir bazılarında 2 ay bazılarında çok daha fazla dediler ve kullanılan dolgunun markası ne olursa olsun süreyi değiştirmez dediler. Gerçekten merak ediyorum bir dolgunun 1,5 2 ayda % 95 neredeyse erimesi normal mi? ve kullanılan dolgu markasına göre kalıcılığı değişiyor mu? kullandıkları markanın da Revite ve bividerma olduğunu söylemişlerdi.
    cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

    1. Kullanmadığım bir markadan bahsediyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi kişisel farklar olduğu gibi ürünler arasında da farklar vardır. Ancak 2 ayda dolgunun tamamına yakınının erimesi genellikle pek mümkün olmaz. Kullanılan dolgu çeşidinin partikül büyüklüğü elmacık kemiğini kaldıracak seviyede değilse hissedilme süresi kısaldığından siz eridiğini düşünüyor olabilirsiniz.

  3. Murat Bey,
    Anladığım kadarıyla, makalenizde hyaluranik asit dolgularını açıklamışsınız. Acaba yanak için, sculptra benzeri (poly-L-lactic asit içeren) dolgular da kullanıyor musunuz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  4. Hocam merhaba fotoğraf çekinirken yüzümün bir yanı farklı çıkıyo ve beni rahatsız ediyo ama aynaya bakarken bi şey yok sadece arka kamerada farklı çıkuyo sağ yüzüm daha çökmüş gibi dolgu yada botoksla düzeltilir mi bu yani bu şekilde bi şikayetle gelirsek size

    1. Hepimizin yüzü asimetriktir ve bir taraf daha uzun/kısa, daha dar/geniş ve çıkık/çökük olabilir.
      Dikkatli bakarsanız aynada da bu durumu fark edebilirsiniz.
      %100 simetrinin peşinden gitmemek kaydıyla her iki yüz yarısını benzetmek için basit müdahaleler planlanabilir.

  5. Murat bey,
    Benim yüzümde her iki yanağımda baya ince üçgen şekli hatta , çok sakız çiğneyerek incelttim ve pişman oldum ,yani yağ oranı azaldı baya , yanaklarıma dolgu yaparsam işe yarar mı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Phone icon
Hemen Ara
WhatsApp icon
WhatsApp

22 yıldır Ankara’da

aynı adreste

hizmet veriyoruz.

Op. Dr. Orhan Murat ÖZDEMİR

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah