Kaşlarımızın çatılması hareketinden sorumlu iki adet iki santimetre uzunluğunda kas vardır. Kaş arası botoks ile bu kasların kasılmaları azaltılabilir veya durdurulabilir. Bu etkisi sayesinde kaşlarımızın arasında kalın, bizi sert ve sinirli, gösteren çizginin oluşumu engellenmiş ve derinleşmesi hızı yavaşlatılmış olur.
Aslında erken yaşlara botoks uygulanmaya başlanması kırışıklıkların yer etmesine, derinleşmesine engel olur. 18 yaşı sonrasında hem erkek hem de kadınlar için uygulanabilir. Eğer belirgin bir derinlik yoksa genellikle botoks tek başına yeterli olacaktır. Derinlik arttıkça kırışıklığa dönüşür. Kırışıklık belirginliği arttıkça çatık kaş görünümünün giderilmesi veya azaltılması için tek başına botoks yeterli olmayabilir. Dolguya da ihtiyaç olabilir. Burada orta dereceli sorunlarda önce botoks yapılır. Botoks kontrolünde yani 2-3 hafta sonra gerekirse kaş arası dolgu yapılır. Eğer çatık kaş görüntüsü ileri düzeyde ise hem dolgu hemde botoks aynı seansta uygulanması gerekebilir. Nadiren daha derin durumlar da olabilir. Doktorunuz o zaman size cerrahiye kadar gidebilecek seçeneklerden bahsedebilir.
Kaş arasına botoks ancak işinin ehli, uzmanı doktorlar tarafından yapılmalıdır. Kaşlarınızı orta hatta yaklaştıran kasın başlangıç ve bitiş noktaları önce işaretlenir. Beş dakika buz uygulaması sonrasında da botoks enjeksiyonu yapılır. Genellikle alın ve göz çevresi botoksu ile birlikte yapılır. Enjeksiyonlar sırasında çok hafif bir yanma hissi normaldir. Bu rahatsızlık hemen geçer. Noktasal bir şişliğe neden olabilir. Bu şişliklerin geçmesi de bir iki saatten fazla sürmez.
Kaş arası botox uygulaması sonrasında etki hemen değil 4-7 gün sonra ortaya çıkacaktır. Bu bölgede ki etkisi de kaş çatma hareketinin, aktivitesinin azaltılması veya durdurulmasıdır. Kaşların kalkması ancak göz çevresi botoksu sonrasında görülebilir bir etkidir. Botoks işlemi sonrası kontrolleriniz de 2 veya 3. haftada yapılacaktır.