Hem kadın doğal olarak olarak göğüslerinin sağlıklı, dik, dolgun ve formda durmasını ister ve bebeğini kucağına aldığında da emzirebilmek en doğal hakkıdır. Estetik ameliyatların emzirme sorunu yaratabileceği fikri bir çok insanın aklını karıştırmaktadır. Özellikle hem çevrenizden hem de sosyal medya ve internetten bilgi kirliliğine maruz kalırsınız. En doğru bilgiyi de probleminizi değerlendirdikten sonra muayene olacağınız estetik cerrah söyleyecektir.
İnsanların kafasını en çok karıştıran konuların başında silikon meme ameliyatlarında kullandığımız silikon protezlerinin süte karışması, silikonun sütten bebeğe geçmesi gibi durumlara nasıl neden olmadığı konusudur ve sıklıkla açıklama yapmamız gerekmektedir.
Videoyu sonuna kadar izleyiniz
Silikon taktırmanız bebeğinizi emzirmenize engel olmayacağı gibi ona zarar vermenize de neden olmaz. Yukarıda anlattığım sebepler hem fiziksel olarak hem de bilimsel olarak kanıtlanmış durumlardır.
Silikon süte geçmez. Anne sütü süt bezleri içinde meme ucunun bebeğin dudakları tarafından uyarlıması sonrası beyinden salgılanan prolaktin ve oksitosin hormonlarının etkisiyle üretilir ve bebeğe de süt kanalları vasıtasıyla ulaşır. Silikon protezler ile meme dokusu temas etmez. Etse dahi hem silikon protezin kendi zarı hem de vücudun yaptığı kapsül bu geçişe engel fiziksel yapılardır. Bugüne kadar tüm dünya da böyle bir durum tespit edilebilmiş değildir.
Süt kanalları süt bezleri ile meme başı arasında ki borucuklardır ve süt taşırlar. Silikon protezlerin bu kanallar ile teması ve silikonun bu kanallara geçmesi mümkün değildir. Silikon süt kanallarına zarar veremez. Hatta silikon süt kanallarınıza temas dahi etmez.
Meme estetiği ameliyatları arasında emzirme sorunları yaratabilecek ameliyatlardan biri meme küçültme ameliyatıdır. Hatta bundan 20-30 yıl öncesinde hastalarımızı emzirme sorunu yaşayabilecekleri konusunda uyarmamız dahi gerekiyordu. Ancak artık meme küçültme ameliyatları sırasında fazla olan meme dokusu anne vücudunda kalan meme dokusunun dış kısımlarından alındığı için kalan meme dokusu ile meme başı bağlantıları korunabiliyor. Bu sayede de meme küçültme ameliyatı geçirmiş bir kadın hamilelik sonrasında bebeğini emzirebiliyor.
Meme küçültme ameliyatlarının hemen hepsinde süt kanalları fazla dokunun alınması sırasında kesilir elbette. Ancak kalan meme dokusunun meme başı ile olan bağlantısı korunduğu için [Çok aşırı büyük meme küçültme ameliyatları hariç] emzirme sorunu yaratmadan meme küçültme ameliyatları gerçekleştirilebilir.
Meme dikleştirme ameliyatları sırasında meme dokusu şekillendirilir, memelere form ve projeksiyon kazandırılır ve fazla meme cildi alınır. Tüm bunlar gerçekleştirilirken meme başı ile meme dokusu arasındaki bağlantılar kesilmez ve göğüs dikleştirme ameliyatları sonrasında emzirme sorunu yaşanmaz.
Göğüs dikleştirme ameliyatlarının özellikle santral pediküllü olarak tanımlanmış tekniklerinde meme başı ve meme dokusu bağlantıları kesilmeden memeye form kazandırılabilir ve hiç bir süt kanalı zarar görmeden ameliyatlar sonlandırılabilir.