Burun Estetiği
Trend

Burun estetiği

Burun estetiği nedir?

Burun kemik (üst 1/3) ve kıkırdak doku (alt 2/3) ile birlikte üzerini örten cilt ve iç yüzünü döşeyen mukozadan oluşur. Fonksiyonel ve estetik bir organdır. Ergenlikte kemik ve kıkırdak yapılarda ki aşırı gelişmeler, travmalar, doğumsal genetik sorunlar şekil bozuklukları nedenleridir. Şekil bozukluğu olan bir burnun düzeltilmesi için yapılacak cerrahi işleme burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti denir. Bu yazıda estetik burun ameliyatı fiyatları konusuna da sayfanın en alt kısmında detaylıca değinilmiştir. Sayfa metni oldukça uzun olduğu için sekmeler menüsünden aklınıza takılan sorular ve başlıkları inceleyerek istediğiniz bölüme rahatça ulaşabilirsiniz.

Dünyada ikinci, ülkemizde birinci sırada gerçekleştirilen estetik ameliyattır. Giderek artan tecrübe ve tecrübe paylaşmayı bilen cerrahlar sayesinde hastaların memnuniyet oranları da yükselmektedir. Klasik bir söz vardır; “Estetik burun ameliyatı burnunuzun şeklini değiştirir ama hayatınızı değiştirmez” diye. Bence hasta doktor ilişkisinin başlangıcında bilinmesi gereken çok önemli bir mottodur.

Burun ameliyatı sonuçlarını elbette merak ediyorsunuz. Ancak 29 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan yönetmelikle hasta öncesi sonrası fotoğraflarının paylaşılması yasaklanmıştır. Bu sebeple instagram hesabından 650’den fazla paylaşım kaldırılmıştır. Sonuçlarımızı kliniğimize geldiğinizde görebilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları daha burun ameliyatı olmadan önce mutlaka doktorunuz ile detaylı bir şekilde konuşmalı ve kafanızda sorularla ameliyata girmemelisiniz.

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir

Estetik burun ameliyatı için uygun musunuz?

  • Burnunda şekil bozukluğu bulunan kişilere,
  • Burnun ucunun görünümünden memnun olmayan kişilere,
  • Burnunun kemiğinde sorun bulunanlara,
  • Burnunu küçültmek isteyenlere,
  • Burun eğriliği olanlara,
  • Burnu kırılan kişilere,
  • Burnunun ucunu kaldırmak isteyenlere,
  • Burun kanatlarını daraltmak isteyenlere,
  • Solunum sorunu ile birlikte şekil problemi olanlara,
  • Burun delikleri asimetrik olanlara,
  • Burun delikleri geniş olanlara,
  • Kemeri olanlara,
  • Kanama ve yara iyileşme sorunları olmayan kişiler

Doktorunuz ile yapacağınız görüşme sonrasında, onun da onayı ile burun ameliyatı olabilirsiniz.

Kimler burun ameliyatı rinoplasti olamaz?

Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) herkes için uygun olmayabilir. Bazı durumlar, kişinin burun ameliyatı geçirmesini engelleyebilir. İyi sağlık koşullarına sahip olmayanlar: Ciddi kronik sağlık sorunları olan veya aktif enfeksiyon hastalığı geçiren kişiler, burun ameliyatı için uygun adaylar olmayabilir. Ameliyatın komplikasyon riski daha yüksek olabilir.

  1. Tamamen gelişmemiş burun: Burun ameliyatı, burun yapısının tamamen gelişmiş olduğu ergenlik döneminden sonra yapılmalıdır. Genellikle 18 yaş beklenir.

  2. Akut veya kronik burun enfeksiyonları: Aktif olarak enfekte olmuş bir burun, ameliyat sonrası iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, enfeksiyon belirtileri olan kişilerin estetik burun ameliyatı yapılması önerilmez.

  3. Kanama bozuklukları: Kan pıhtılaşmasını etkileyen bir bozukluğu olan kişilerin ameliyatı riskli olabilir. Bu durumda, ameliyatın kanama komplikasyonlarını artırabileceği için dikkatli olunmalıdır.

  4. Psikolojik sorunlar: Psikolojik rahatsızlıkları olan veya vücut dismorfik bozukluğu gibi bir durumu olan kişiler uygun adaylar değildir. Öncelikle psikolojik olarak uygun bir duruma gelmeleri ve gerçekçi beklentilere sahip olmaları önemlidir.

  5. Sigara içenler: Sigara, doku iyileşmesini ve kan akışını olumsuz etkileyebilir. Sigara içenlerde ameliyat sonrası komplikasyon riski daha yüksek olabilir. Bu nedenle, ameliyat öncesi ve sonrası süreçte sigara kullanımının kesilmesi gereklidir.

Bu liste, burun ameliyatı adaylığını etkileyen yaygın faktörlerden sadece birkaçını içermektedir. Her durum kişiye özeldir ve bir plastik cerrahi uzmanıyla kapsamlı bir değerlendirme yapmak önemlidir. Uzman, kişinin tıbbi geçmişini, sağlık durumunu ve hedeflerini değerlendirerek burun estetiği için en uygun aday olup olmadığına karar verecektir.

Rinoplasti ameliyatı olmaya karar vermek?

Kesinlikle kolay değildir. 

Doktorunuz ile kuracağınız güvene dayalı bir ilişki sizi doğru yönlendirecektir. Her ne kadar çevreniz sizi yönlendirmeye çalışsa da siz sizin içinizin ısındığı kişiye ameliyatınızı olmalısınız. Onun dışında ki faktörler ikinci sırada kalacaktır. 

Estetik burun ameliyatı öncesi planlama ve hazırlık için yazdığım yazıyı okumanızı öneririm.

İdeal Burun Nasıl Olmalıdır?

İdeal burun, kişisel tercihlere ve estetik anlayışa bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak kabul gören birkaç özellik vardır ki birçok insan tarafından estetik olarak arzulanan burun şekli olarak kabul edilir. İdeal burun, aşağıdaki özelliklere sahip olabilir:

  1. Yüzle Uyumlu Olmalı: İdeal burun, yüzün diğer özellikleriyle uyumlu olmalıdır. Yüz hatlarına ve orantılarına göre tasarlanmalıdır.

  2. Denge: Burun, dengeli olmalıdır. Burun sırtı, burun ucu ve burun kanatları arasında uyum sağlanmalıdır.

  3. Doğal Görünüm: İdeal burun, doğal bir görünüm sergilemelidir. Yapay veya suni bir görünüm yerine, doğal bir estetik sağlamalıdır.

  4. Burun Sırtı: Burun sırtı, düzgün bir şekilde konturlu olmalıdır. Çok çıkıntılı veya fazla çökük burun sırtları, ideal burun görünümünü engelleyebilir.

  5. Burun Ucu: Burun ucunun şekli, ideal burun için önemlidir. Burun ucu, orantılı ve hafifçe kalkık olabilir.

  6. Burun Kanatları: Burun kanatları, yüzle uyumlu bir şekilde tasarlanmalıdır. Aşırı geniş veya dar burun kanatları, burunun ideal şekline ulaşmasını engelleyebilir.

  7. Profil Görünümü: Profilden bakıldığında, burun sırtı ve burun ucu arasındaki açı dikkate alınmalıdır. Bu açı, yüzün estetik dengesine katkıda bulunabilir.

  8. Fonksiyonel Özellikler: İdeal burun, sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda nefes alma fonksiyonlarını da desteklemelidir. Burun delikleri ve iç yapısı, sağlıklı bir şekilde nefes almaya izin vermelidir.

Ancak ideal burun kavramı kişisel tercihlere ve bireysel anatomik özelliklere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, her kişinin ideal burun anlayışı farklı olabilir ve plastik cerrahınızla bireysel tercihlerinizi paylaşmanız önemlidir.

Estetik burun rinoplasti ameliyatı teknikleri nelerdir?

Burun ameliyatı teknikleri arasında kapalı burun ameliyatı ve açık rinoplasti ameliyatı olarak adlandırılan iki yaklaşım yöntemi vardır. Doktorunuz sizin için en uygun yöntemi seçecektir. Bu iki rinoplasti uygulama tekniğinin çok açık bir şekilde birbirlerine üstünlükleri neredeyse yoktur. Çünkü dünyanın en iyi cerrahları arasında dahi bu konuda fikir birliği yoktur. Bir kısmı sadece açık rinoplasti bir kısmı sadece kapalı rinoplasti bazıları da her ikisini de tercih etmektedirler.

Videoyu oynat

Gerçi son zamanlarda preservation rinoplasti, letdown, pushback, karma rinoplasti gibi orijinal isimler konularak farklı cerrahi teknikler kullanılıyormuş gibi lanse edilen durumlar da söz konusudur. Kapalı burun ameliyatı ile solunum nefes alma sorunlarına müdahale edilemez gibi ön yargılar yanlıştır ve her iki teknikle de tüm gerekli işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

Kapalı burun ameliyatının avantajları;

  • Burun alt tarafında iz olmaması ile birlikte tüm kesilerin burun içinden gerçekleştirilmesi,
  • Pitanguy ligamanının korunması,
  • Burunun damarsal ve lenfatik yapılarının korunarak iyileşmeyi olumlu etkilemesidir.

Bu sayede kapalı teknik burun ameliyatı;

  • hızlı iyileşen,
  • daha az sorun oluşma ihtimali olan,
  • doğal sonuçlara ulaşmayı kolaylaştıran bir teknik olarak tercih ediliyor.

Doğal Burun Estetiği için İpuçları nelerdir?

Doğal görünümlü bir burun için aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

İyi bir cerrah seçin: Doğal görünümlü bir burun için öncelikle deneyimli ve uzman bir plastik cerrah seçmek önemlidir. Cerrahınızın daha önce yaptığı işlerin fotoğraflarını inceleyerek, hasta referanslarına başvurarak ve klinik deneyimlerini sorgulayarak güvenilir bir cerrah bulmaya çalışın.

Realistik beklentiler belirleyin: Burun ameliyatınız öncesinde, istediğiniz sonucu net bir şekilde belirlemek önemlidir. Cerrahınıza, burun şekliniz, boyutu, düzeltmek istediğiniz bölümler ve beklentileriniz konusunda açık ve detaylı bilgi verin. Ancak, doğal bir görünüm için abartılı beklentilerden kaçınmanız önemlidir. Cerrahınızın da size gerçekçi bir değerlendirme sunacağını unutmayın.

Yüz yapınıza uygun bir burun tasarımı yapın: Herkesin yüz yapısı farklı olduğu için rinoplasti, kişiye özel olarak planlanmalıdır. Cerrahınız, yüzünüzün diğer özellikleriyle uyumlu bir burun tasarımı yapmalıdır. Yüzünüzün simetrisi, alın yapınız, gözlerinizin şekli ve dudaklarınız gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğal burun oranlarına dikkat edin: Doğal bir görünüm elde etmek için burun oranlarının dengeli olması önemlidir. Burun sırtının yüzle uyumlu bir şekilde yükseklik ve genişlik oranları ayarlanmalıdır. Burun ucunun yüzle uyumlu boyutlarda olması ve burun deliklerinin doğal şekilde açılmış olması da önemlidir.

Doku koruma ve destek: Doğal bir burun sonucu için cerrahınız, burunun doğal doku ve yapılarını korumak için gerekli önlemleri almalıdır. Cerrahi işlem sırasında burun kıkırdaklarının ve dokularının dikkatli bir şekilde işlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, burunun doğal destek mekanizmalarını korumak için gerektiğinde destek materyalleri kullanılabilir.

İyileşme sürecine özen gösterin: Rinoplasti sonrası iyileşme süreci önemlidir. Doktorunuzun talimatlarına uyarak şişlikleri ve morlukları azaltmak için gerekli adımları atmalısınız. Ayrıca, doktorunuzun önerilerine uygun olarak beslenme, uyku düzeni ve egzersiz gibi faktörlere dikkat etmek iyileşmeyi destekleyecektir.

Bu yazımız bu konu ile ilgili en çok okunanlardan:  Burun estetiği sonrası süreci etkileyen 10 etken nedir?

Unutmayın, rinoplasti kişiye özel bir işlemdir ve her bireyin doğal görünüm anlayışı farklıdır. Bu nedenle, istediğiniz sonucu en iyi şekilde elde etmek için bir plastik cerrahla birebir iletişim kurmak önemlidir.

Burun ameliyatı sürecinde yaşayacağınız detaylar nelerdir? 

Artık rinoplasti olmaya karar verdiniz ve gün aldınız. Doktorunuz size ameliyatınızın hangi hastanede olacağı ve ne kadar hastanede kalmanız gerektiği hakkında bilgi verdi. Sonra ameliyatınızı olacağınız hastanede rutin tetkikleriniz yapılır. Ameliyattan önceki geceden itibaren bir şey yiyip içmeden sabah aç karnına hastaneye gelirsiniz. Ameliyatınız genel anestezi altında gerçekleştirileceği için canınız acımaz ve hiçbir şey hissetmezsiniz. Ameliyat genellikle 2-2,5 saat sürer. Anesteziden çıkıp kendinize gelme süreniz yarım saattir ve bu sürenin içinde başınız yukarıda olacak şekilde 45 derecelik bir açıyla odadaki yatağınızda uyanırsınız.

  • Ameliyat günü ve hemen sonrası

Burun ameliyatından çıktığınızda burun içinde silikon, nefes almanızı sağlayan bir tampon ve üzerinde alçı olur. Yüzünüzde dolgunluk hissi olur. Ağrı genellikle olmaz. Buz uygulaması saatte 20 dakika şeklinde yapılmalıdır. İlk 2 gün buz uygulamak yeterli olur.

Genellikle hastanede kalmanızı gerektirecek bir ameliyat değildir. Ancak doktorunuz öğleden sonraki kontrolünde kalmanızı isterse veya siz kalmak isterseniz bir gece hastanede kalabilirsiniz. Aynı gün dişlerinizi fırçalamanız da sakınca yoktur ve normal beslenmenize geçebilirsiniz. 

  • Hastaneden taburcu olduktan sonra;

İlk birkaç gün özellikle tamponlar çekilene kadar geniz akıntısı, hapşırma isteği normaldir. Hapşırma, öksürme ve ıkınma gibi kafa içi basıncını artıran eylemlerden sakınmak gerekir. Ama olmuyorsa ağız açık hapşırmalıdır. Sizden size verilen ilaç ve spreyleri kullanmanızı isteriz.

4 – 5 gün sonra klinik ortamında silikon tampon çıkar. Alçınızı çıkarır yeni alçı yaparız. Bazen de alçı yerine bant tercih edebiliriz.

7 – 10. günde de alçınızı çıkarırız ve burnunuzu görürsünüz. 

  • İlk haftalar 

Göreceğiniz burun cildinizin en şiş halindedir. İskelet yapının düzeltildiğini ancak detaylarının olmadığını fark edersiniz. Detaylar yani rinoplasti de tam iyileşme 9 – 12 ay sonunda gerçekleşecektir ve doktorunuz sizi en az bu süre boyunca takip etmek isteyecektir. İlk haftalarda yüzünüzde şişlik ve morluklar normaldir. Bunlar 10 – 15 gün içinde tamamen geçer ve kalıcı bir şişlik ve morluk yüzünüzde kalmaz.

  • Dikkat etmeniz gereken detaylar

Doktorunuz sizden burun ameliyatı sonrasında;

  • 7 – 10 gün uçağa binmemenizi,
  • 1 ay dalmamanızı,
  • 1 ay sportif faaliyetlerden uzak durmanızı,
  • başınızı öne eğerek uzun süre durmamanızı,
  • 3 ay topla veya toplu yapılacak sporlardan uzak durmanızı,
  • 3 ay gözlük takmamanızı ve mümkünse kontrollere gelmenizi isteyecektir.
Videoyu oynat

Burun estetiği sonrası masaj önermiyorum. Neden?

Burun masajını öneren doktor arkadaşlarım olduğu kadar olmayanlarda var. Ben de masaj önermeyenlerdenim. Masaj hastanın aklının burnunda kalmasına, uygun şekilde yapılmazsa sorunlara neden olabiliyor. Masaj yapılması ile yapılmaması arasında bir fark uzun vadede görmediğim için burun ameliyatı sonrasında masaj önermiyorum

Estetik burun ameliyatı olanlar memnun mu?

Ameliyat olmaya karar vermek için bir araştırma süreci olacak ve belki de birden fazla doktor ile görüşeceksiniz. Çevrenizdeki insanlar, burun estetiği yaptıranların yorumları, deneyimlerini ve belki de kötü sonuçlarını size aktaracaklar. Sizin duyduğunuz veya gördüğünüz sonuçların bir kısmı sizi umutlandırırken bir kısmı da hayal kırıklığına uğratacak belki. Rinoplasti olup memnun olanlar ve memnun olmayanlar da size fikirlerini tecrübelerini anlatacaklar.

Tüm bu karmaşa da siz de burun ameliyatıyla ilgili detaylar öğrenmeye çalışacaksınız. Kafanız karışacak. Bunları yaşamadan rinoplasti olan sanırım kimse yoktur. O yüzden içinizi karartmayın. Sizi anlayan, sizi takip edip bir sorun olduğunda çözeceğini bildiğiniz doktora ameliyatınızı olun.

  • Burun ameliyatı olmayı tavsiye eder misiniz?

Burun yüzün merkezinde hem fonksiyonları olan yani nefes almamızı sağlayan özel bir organdır hem de yüzümüzün tanınmasında özel bir organdır. Bazen bizi biz yapan özellikleri vardır. O nedenle burun estetiği ameliyatı olmadan önce hastalarımız ile sadece burun analizi değil, sadece yüz analizi değil mutlaka yüz ve burun analizlerini de birlikte gerçekleştiririz. Bu değerlendirmeler sonunda burun ameliyatına hastalarımız ile birlikte karar veririz. Bazı hastalarımıza estetik burun ameliyatını tavsiye ederken, bazılarına da burun ameliyatını önermeyiz. Burada özellikle burun ve yüz ilişkileri yanında hastanın beklentileri ve psikolojik durumlarını da göz önüne alırız.

burun kemeri törpüleme ameliyatı
  • Burun ameliyatı olanlar ile mutlaka konuşun ve tavsiye alın

Çevrenizde burun ameliyatı olanlar vardır. Mutlaka onlarla konuşun ve önerilerini, fikirlerini alın. Doktorunuzun daha önce ameliyat ettiği kişilerle tanışma, konuşma şansınız varsa onların da size katkıları olacaktır. Rinoplasti ameliyatı olmadan önce burun estetiği olanlarla konuşmak kaygılarınızı da azaltacaktır. 

  • Burun estetiği tavsiye ve yorumları

Burun ameliyatı sonrasında haklı olarak hem kendiniz hem de çevreniz sonucunuzu değerlendirmede çok aceleci davranır. İyileşme ortalama bir yıl sürer. Bu sürenin tamamı da ödem ve şekilde dalgalanma ile geçer. Kimi zaman sorunsuz bir görüntü olurken; kimi zaman da asimetrik şişlikler ve düzensizlikler olur. Bu durum ameliyat öncesi cildinizin durumuna, burnunuzun büyüklüğüne, kıkırdaklarınızın ve kemiklerinizin pozisyonuna, ameliyatta uygulanan tekniklere vs. bir çok faktör yüzündendir. O nedenle ben hastalarıma ilk 3 ay burunlarının kendilerinin olmayacağını, bu zaman içinde çevreden gelen eleştirilere biraz kulaklarını kapatmalarını öneririm. 

Burun Estetiği Fiyatları 2024 ne kadardır?

Burun ameliyatı kişiye özel tasarlanması ve planlanması gereken bir ameliyattır. Yüzün merkezinde, kişiye karakteristik bir görünüm veren, tanınmasını sağlayan, fonksiyonel ve estetik bir organdır. Buruna yapılacak cerrahi müdahalenin de önemi buradan gelir. Nefes alma sorunu gibi sorunlar sağlık sorunlarıdır ve sosyal güvenceler SSK, özel sağlık sigortaları; septum eğriliği (septum deviasyonu), burun eti büyümesi (Chonca hipertrofisi) gibi sorunların ameliyat ile tedavilerini, masraflarını öderler. Ancak burun şekil bozukluğu bir sağlık sorunu olarak görülmemektedir ve sigortalar ve devlet, SSK ödememektedir. Burada travmatik şekil bozukluklarını ayrı tutmak gerekir çünkü devlet hastanelerinde düzenlenecek raporlar ile bu gibi istem dışı gelişmiş sağlık sorununa neden olan durumları sigortanız ödeyecektir.

Kısacası burun ameliyatlarının masraflarını devlet karşılamaz. Kişi burun ameliyatı masraflarını kendisi ödemek zorundadır.

Burun ameliyat fiyatları da ameliyatınızı olduğunuz şehre, o şehrin semtine, ameliyatınızın olacağı hastaneye, ameliyatınızı yapacak doktora, daha önce ameliyat olup olmamanıza, beraberinde nefes alma sorununuz olup olmamasına gibi birçok faktöre bağlıdır. Burada belirleyici faktör elbette bazen sizi aşsa da yüksek rakamlar olur. Ancak önemli olan sizinle birlikte sorumluluklarını paylaşabilecek, sizin güvendiğiniz, tüm kontrolleriniz de sizi takip edecek bir plastik cerrah olmalıdır. Gerektiğinde yeniden (Doktor da hasta da istemese de) müdahale için sizin yanınızda olacak bir doktorunuz olmalıdır.

Bu sorunun cevabını yani burun ameliyatı ücreti ne kadardır öğrenebilmeniz için ancak kliniğimizi arayarak veya muayeneye gelmeniz gerekir. Çünkü ülkemizde doktorların internet üzerinden fiyat bilgisi vermesi yasal değildir. Türkiye ve Ankara burun estetiği ücreti ve ameliyatı hakkında bilgi almak bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Ankara burun ameliyatı fiyatları için bir standart yoktur. Bu işlemi düşünüyorsanız öncelikle muayene olmanız gerekmektedir.

  • Rinoplasti fiyatları ne kadardır?

Bildiğiniz gibi rinoplasti ücretleri ameliyatınızı yapacak doktordan ameliyatınızı olacağınız hastaneye, ameliyat olacağınız şehirden semte kadar bir çok faktör vardır. Rinoplasti ameliyatı için doğru doktor seçimi; size en fazla güven veren doktor kimse o kişi sizin doktorunuz olmalıdır.

  • Devlet hastanesinde ki burun ameliyatı fiyatları ile özelde ki burun ameliyat fiyatları neden çok farklı?

Devlet hastaneleri bildiğiniz gibi devletin sağlık sigorta sistemi içinde çalışan, aslında ücretsiz hizmet vermesi beklenen ve istenen bir yapıdır. Dünyada ki tüm sigorta sistemleri gibi devlet hastanelerinde ki sistem de estetik ameliyatları karşılamaz. Bu yüzden devlet hastanelerine burun ameliyatı için başvurduğunuzda ek ücret ödemeniz veya ek bir sağlık sorunu gösterilmesi gerekir.

Özel hastane ve özel muayenehanelerde çalışan hekimler için ödeyeceğiniz rakamlar devlette ödenecek burun estetiği fiyatları ile kıyaslanmaz. Özel de hem hastanenin hem de doktorun masrafları çok daha fazladır. Devlette alınan ek ücret özelde alınan ücrete göre çok cüz’i bir ücret olur çünkü masraflarınızın büyük bir kısmını sistem otomatik karşılamaktadır. 

  • Estetik burun operasyonu ne kadara mal olur?

Estetik ameliyatlar arasında merak edilen konuların başında burun ameliyatının maliyeti konusu en başta gelir. Burada hastane masrafları dışında bir maliyet olmasa da asıl konu doktorunuzun tecrübesi ve deneyimini aktardığı bir süreci kapsamasıdır. O nedenle burun estetiği fiyatlarında rakam aralığı oldukça geniştir.

  • Rinoplasti kaç TL?

Estetik ameliyat ücretlerinin paylaşımının yasal ve etik nedenlerle yasak olmasının yanında; kişisel farklar nedeniyle size özel uygulanacak cerrahinin de ücretlerinin birbirinden farklı olması doğaldır.

İlgili Makaleler

29 Yorum

    1. Burun ameliyatı fiyatlandırması sizin cerrahi uygunluğunuza karar vermek için yapılacak ön muayene sonrasında mümkündür. Kliniğimizde ön muayeneler ücretsizdir ve üç boyutlu planlama ile yapılmaktadır. Görüşme randevusu için 03124482361 nolu telefonu arayabilirsiniz.

  1. Biz de Ankara’da yaşıyoruz ve geçen sene oğlumun burnu kırıldı. Gittiğimiz acil serviste müdahale etmediler. Burun düzeltme ameliyatı gerekiyormuş. Estetik de olsun istiyor. Burun ameliyat fiyatlarının pahalı olduğunu biliyoruz. Bize yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    1. Semra hanım çok geçmiş olsun. Öncelikle oğlunuzun yaşının ameliyata uygun olup olmadığını ve ameliyat ile ilgili neler yapılmasını görüşebilmek, hatta 3 boyutlu planlama yapabilmek içim kliniğimize ücretsiz görüşme randevusu ile gelmenizi öneriyorum. Sağlıkla kalın.

  2. merhaba sizi trabzon 21 yaşındayım 14 ay önçe burun ameliyatı oldum burnumda sol tarafa hafif bir yamulma oldu bu daha fazla yamulurmu bilgi verirseniz multlu olurum

    1. Bazen uzun süren asimetriler olabilir. Ancak 14 ay yeniden değerlendirilmesi gereken bir süredir. Sizi rahatsız ediyorsa mutlaka dikkate alınmalı ve gerekiyorsa müdahale edilmelidir.

        1. Sizi görüp değerlendirdikten sonra böyle bir karar vermek gerekir. Buradan bu kararı vermek pek doğru olmaz. İsterseniz 03124482361 veya 05335693103 numaralı telefonlarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  3. Merhabalar, 5 ay önce burun ameliyatı geçirdim. Doktorum burun ucuma destekler koyduğunu söyledi o yüzden burun ucu hareketli değil. Ve bundan kaynaklı olarak üst dudak da hala şiş duruyor. Bu şişler ne zaman gider acaba normal mi şiş olması

    1. Burun ameliyatı sonrası bölgesel şişlikler 5 aya kadar sürmez. Sadece genel olarak özellikle burun ucunda fazla olacak şekilde ödem olur. Sizin bahsettiğiniz problemi tam olarak anlayamadım. O nedenle doktorunuz size daha net bilgi verebilir. Kusura bakmayın. Sağlıkla kalın.

  4. Hocam burun ameliyatından sonra burnumu peçeteyle eskisi gibi silemiyorum çok sert geliyor burun kanatları bu sertlik ödemden mi ne zaman eskisi iki yandan sıkıştırıp silerim burnumu

  5. Hocam Merbaha Ben yaklaşık 45 gün önce rinoplasti oldum burnum da eğrilik vardı şuan da burun ucum sağa doğru hafif kayıyor doktorum masajı sadece burun kemiğine yapmamı söyledi ama yamukluğu için bi şey yapmam gerekiyor mu , yaptığım masaj da yamuklukla alakalı değil

    1. Sizi görmeden ek bir şey buradan önermem bana doğru gelmiyor.
      Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
      Sağlıkla kalın.
      Geçmiş olsun.

  6. Hocam merhaba 4 ay bitti ameliyat olalı benim burnumda columella bölgesi yani dikiş atılan Yer aşağı doğru duruyor bu da burnumu önden biraz kötü gösteriyor ve ucu düşük olmamasına rağmen düşük bir görüntü oluşturuyor acaba orası ödem mi dikiş atılan yerdeki ödemler geçince normal gözükür mü ? Kanatlarımda geniş ve yukarda columella da aşağıda duruyor valla koç holding amblemi gibi bir görüntü var anlayamadım.

    1. Kolumellar bölgenin sarkık ve uzun durması sizin de dediğiniz gibi ödemden veya bu bölgede ki septum kıkırdağının uzun bırakılmasından kaynaklı olabilir. Her hâlükârda bir yılı beklemenizi sonuçta görünüm sizi rahatsız ederse ek müdahale planlamanızı öneririm. Sağlıkla kalın. Geçmiş olsun

  7. Hocam merhaba, 47 gün önce burun ameliyatı oldum. Hala çok kabuklanma ve tıkanıklık oluyor. Burnuma su çekip sümkürerek temizliyorum ve küçük kanamalar oluyo. Bu durum normal mi be ne zaman geçer acaba?

    1. Burun içindeki yaralarınızın iyileşmesine sümkürerek, basınç uygulayıp kanatarak engel oluyorsunuz.
      Sümkürmeyi bırakın.
      Nazal nem diye bir sprey ile burun içini nemlendirin.
      Deniz suyu spreylerle de içe çekerek yıkamaya çalışın.
      10-15 gün içinde sorunlarınız azalacaktır.
      Geçmiş olsun.

  8. Merhaba doktor bey ben 1 ay önce septorinoplasti ameliyatı oldum. Sağ taraf içerdeki mor dikişler ve şeffaf olanlar gevşemiş ve kopmak üzereydi ben onları cımbızla aldım. Ama sol taraftaki mor olan da şeffaflarda duruyor.Çoğu yerde 1 ayda düşer yazıyor ama benim dikişlerimin yarısı duruyor. bu normal mi doktorum ne sorsam normaldir deyip dinlemiyor. Bir de bu dikişler burun içindeyken burnumun içine su çekebilir miyim?

    1. Burun içinde ki dikişlerin erimesi 1-3 ay arasında sürebilir. Burun içini nemlendirme işe yarayabilir.
      Burun içine su çekebilirsiniz ancak sümkürmekten sakınsanız iyi olur. Geçmiş olsun.

  9. Merhabalar 15 yaşındayım burnumdan çok şikayetçiyim çok fazla kötü değil ama ucu düşük kemerli bi burun ameliyat fiyatları cidden çok yüksek napıcamı bilmiyorum ama bu burundan hemen kurtulmak istiyorum eğer yardımcı olursanız çok iyi olur

  10. Merhaba hocam, yaklaşık 4 buçuk ay önce rinoplasti oldum. Şuan burun deliklerim çok büyük görünüyor. Bu zamanla düzelir mi yoksa yeni bi operasyon mu gerekli?

    1. Bir yıla kadar değişiklikler olmaya devam edecektir. Birinci yılın sonunda doktorunuz ile karar verebilirsiniz.

  11. Merhaba hocam bende bir kaç soru sormak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Ben ameliyat olalı 60 gün oldu. Alçı çıkınca burnum dümdüzdü çok güzeldi beğenmiştim. Doktorum çok kemik kırdığı için 1 ay yanlardan bastırarak masaj yapmamı istedi yaptım sonra üç parmakla yanlara ve ortaya bastırarak masaj yapmamı istedim onlarıda yaptım. KoBir süre sonra burun kemerimde biraz bombe oldu. Kontrole gidince doktorum yanlardan güzel oturmuş ödeminde çoğu gittmiş neredeyse dedi. Kemerde oluşan bombeye doktorum dokuların iyileştikçe kendini yukarı atar bastırmaya devam et yumuşakken eriyebilen erisin diğer kontrolünde kaldıysa iğne yaparım. Oda fayda etmezse bakarız dedi. İğne yaptırtalımıyım ne ince ne kalın cildim var. İğne işe yarar mı? Daha kontrole gitmedim ama kemerdeki bombe biraz indi. Sol yukarıda biraz şişlik kaldı. Masaj yapınca düzeliyor ama bir süre sonra eski haline dönüyor. O şişlikte zamanla gider mi? Ayrıca sol profilden bakınca burdumda düz bir çizgi var gibi görünüyor o görünümde gider mi?
    Son sorumda burun ucuma elleyince koyulan kıkırdak geliyor dışardan bakınca yuvarlar burun belli olmuyor ama elleyince sol tarafta kıkırdağın ucu sivri gibi ödem azaldıkça o kıkırdak ucu burun ucumda belli olur mu? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

    1. Sorunlarınızı gayet güzel anlatmışsınız.
      Ne güzel ki doktorunuz ile iletişimde ve onun önerilerini uygular durumdasınız.
      Benim de doktorunuzun önerilerinin sağlamasını yapmak gibi bir soruya cevap vermem kusura bakmayın maalesef mümkün değil.
      Doktorunuzun önerilerine uygun ve kontrollerinize gidin.
      Geçmiş olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Phone icon
Hemen Ara
WhatsApp icon
WhatsApp

22 yıldır Ankara’da

aynı adreste

hizmet veriyoruz.

Op. Dr. Orhan Murat ÖZDEMİR

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah